Diş Taşı Temizliği Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Diş taşı temizliği uygulamalarının sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Bu yazımızda bu hususlara değindik.

Diş Taşı Temizliği Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Diş Taşı Temizliği Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Günümüzde pek çok kişinin hakkında çok bilgi sahibi olmadığı diş taşı temizliği, ağız ve diş sağlığının korunabilmesi açısından çok büyük bir önem taşımaktadır. Diş fırçalama işlemlerinin ardından diş taşlarının da temizliğinin sağlanması gereklidir. Zira dişlerde meydana gelen diş taşlarının doğru şekilde temizliğinin sağlanmamasıyla pek çok diş sağlığı sorunları ile karşı karşıya kalınabilmektedir.

Diş Taşı Temizliği Yapılmazsa Ne Olur?

Diş taşı temizliğinin doğru şekilde yapılmaması veya hiç yapılmaması durumunda çok ciddi diş sağlığı problemleri ile karşı karşıya kalınabilir. Dişlerde meydana gelen taşların temizlenmemesi sonucunda dişlerin zayıflaması ve sağlık sorunlarına karşı açık kalmasına neden olabilir. Diş çürüğü, diş eti çekilmesi ve bunlara bağlı komplike diş problemleri ile karşı karşıya kalınması kaçınılmaz olur. Ağız ve diş sağlığının korunması ve etkileyici bir gülüş estetiğine sahip olabilmek için periyodik olarak diş taşı temizliğinin yapılması gerekir.

Diş Taşı Nasıl Temizlenir?

Diş taşı temizliğinin, ağız ve diş sağlığı açısından bu denli önem taşıyor olması diş taşı nasıl temizlenir sorusunun yanıtlarının merak edilmesine yol açıyor. Diş taşı temizleme işlemi bireysel olarak gerçekleştirilebilmesi mümkün olan uygulamalardan birisidir. Diş taşlarının temizliği için tüm dişlerin arasına diş ipi ile müdahalede bulunulmalıdır. Bu işlem esnasında kesinlikle boşluk kalmaması sağlanmalıdır. Bununla birlikte diş taşı temizliği uygulamasının ardından kişilerin mutlaka mümkün olduğu kadarıyla tuzlu ılık su ile gargara yapmaları tavsiye edilir. Bu sayede diş aralarından çıkartılmış olan kalıntıların ve tabii ki üzerlerindeki bakterilerin ağızdan tamamen uzaklaştırılması sağlanabilmektedir.

Diş taşı temizliğinin uygulama sıklığı ise çok uzun aralıklarda olmamalıdır. Bu doğrultuda da uzman diş hekimleri tarafından diş taşı temizliğinin mümkün olduğu kadarıyla haftada en az 1 defa yapılması tavsiye edilmektedir. Bununla birlikte 6 aylık periyotlarda uzman diş hekimine başvuruda bulunarak, diş taşı temizliğinin özel materyaller aracılığı ile yaptırılması gerekmektedir. Özel ekipmanlar ile uzman diş hekimi tarafından diş taşı temizliği yaptırmak istiyorsanız bu alanda başarısını kanıtlamış ve uzman diş hekimlerinin görev aldığı Regen Turkey Clinic merkezine başvuru gerçekleştirebilirsiniz.

Diş Taşı Temizliği Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş taşı temizliği uygulamalarının sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Bu hususlar arasında uygulama sonrasındaki ilk 1 haftalık süreçte dişlerde hassasiyet oluşumunun yaşanması normal bir durumdur. Bu süreçte portakal vb. asidik seviyesi yüksek olan yiyecekler ile fındık, biftek ve mısır gibi çiğneme zorluğu bulunan besinlerin tüketiminden kaçınılması önerilir. Bu tip besinlerin söz konusu süreçte tüketilmemesi sürecin daha hızlı atlatılabilmesine yardımcı olur.

Aşırı soğuk içeceklerin tüketimine de diş taşı temizliği sonrasında ara verilmesi tavsiye edilir. İlk 24 saatlik süreçte de 4 ila 5 defa tuzlu ılık suyla gargara uygulamasına devam edilmesi önerilir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER